Pravila maratona

Pravila maratona važe za sve utrke: maraton, polumaraton, utrka 10 km, utrka 5 km.

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.
Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Okrjepa je osigurana na samom startu, za vrijeme utrke i u ciljnom prostoru. U ciljnom prostoru osigurana je i dodatna okrjepa. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na službenoj stranici organizatora. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog davanja znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima IAAF (Svjetske atletske federacije).
Certifikovana staza IAAF / AIMS International Measurement Certificate.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Natjecatelji moraju tijekom utrke uz startni broj imati i pripadajući čip bez kojeg njihov plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.
Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.
Promet je zatvoren prilikom održavanja utrka. Također je obezbijeđeno vozilo Hitne pomoći koji će dežurati prilikom održavanja utrka.
Pehari i sponzorske nagrade: prvo troje u apsolutnoj kategoriji.
Pehari ili medalje: za pobjednike u starosnim kategorijama za muškarce i žene.

Kategorije su raspoređene na sljedeći način:
          

MS (natjecatelji rođeni 1998 – 1984);          

Juniori (1999. i mlađi);          

M35 (1983 – 1974);          

M45 (1973 – 1964);          

M55 (1963 – 1954);          

M65 (1953. i stariji);          

ŽS (natjecateljke rođene 1998 – 1984);          

Juniorke (1999. i mlađe);          

Ž35 (1983 – 1974);          

Ž45 (1973 – 1964);          

Ž55 (1963 – 1954);          

Ž65 (1953. i starije)